Pijnboompitten
Pijnboompitten zijn al jaren heel populair in de keuken. Even licht roosteren en toevoegen aan salades en vele andere gerechten.
Recept Pesto:
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook fijn in de keukenmachine. Voeg de blaadjes van de basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Ingrediënten: Pijnboompitten
Voedingswaarde
Vetten: | 50.7 | g/100 g |
Enkelvoudig: | 19.1 | g/100 g |
Meervoudig: | 21.4 | g/100 g |
Trans vetzuren: | 0.0 | g/100 g |
Cholestorol: | 0.0 | g/100 g |
|
Eiwit: | 24.0 | g/100 g |
|
Koolhydraten: | 14.2 | g/100 g |
Suiker: | 3.8 | g/100 g |
Suiker toegevoegd: | 0.0 | g/100 g |
Zetmeel: | 10.2 | g/100 g |
|
Natrium: | 4.0 | mg/100 g |
|
Voedingsvezels: | 0.8 | g/100 g |
|
Energie kj: | 2532 | KJ |
Energie KCal: | 611 | KCal |