Gedroogde abrikozen naturel
Deze Turkse abrikozen worden naturel gedroogd. Omdat er geen conserveringsmiddel wordt toegevoegd krijgen ze een donkere kleur. De abrikozen zijn zacht en hebben een heerlijke smaak. Deze abrikoos wordt veel gegeten omdat ze rijk zijn aan ijzer en vitaminen.
Abrikozen bevatten veel vezels, wat heel goed is voor de darmen. Daarbij bevatten ze diverse vitamines en mineralen als: vitamine A, B, E, ijzer, fosfor, magnesium, natrium, calcium, kalium, koper en zink. Doordat het vocht uit de vrucht is gehaald zijn de suikers, vitaminen en mineralen veel meer geconcentreerd en bevatten daardoor een hogere voedingswaarde dan verse abrikozen. Vier á vijf gedroogde vruchten staan gelijk aan één verse abrikoos.
Ingrediënten: gedroogde abrikozen
Voedingswaarde
Vetten: | 0.0 | g/100 g |
Enkelvoudig: | 0.0 | g/100 g |
Meervoudig: | 0.0 | g/100 g |
Trans vetzuren: | 0.0 | g/100 g |
Cholestorol: | 0.0 | g/100 g |
|
Eiwit: | 5.0 | g/100 g |
|
Koolhydraten: | 59.0 | g/100 g |
Suiker: | 56.0 | g/100 g |
Suiker toegevoegd: | 0.0 | g/100 g |
Zetmeel: | 3.0 | g/100 g |
|
Natrium: | 25.0 | mg/100 g |
|
Voedingsvezels: | 14.4 | g/100 g |
|
Energie kj: | 1203 | KJ |
Energie KCal: | 285 | KCal |