Tutti Frutti
De echte ouderwetse tutti frutti!
Bereidingswijze
Week de tutti frutti in ruimwater zo'n 8 uur. Zet het weekwater met de zuidvruchten op het vuur met eventueel suiker naar smaak en kaneel(stokjes). Laat het 15-20 minuten zachtjes koken/tegen de kook aanhouden. Schep de vruchten zonder kookvocht in een schaal en laat het kookvocht weer tegen de kook komen. Bind het kookvocht met wat aardappelzetmeel of maïzena. Daarna de vruchten toevoegen nog 2 minuten laten doorkoken (vooraf de kaneelstokjes er uit halen). Laten afkoelen of lekker warm opeten.
Tip: schenk in een schaaltje wat vanillevla en doe een flinke schep tutti frutti met wat saus op.
Ingrediënten: gedroogde pruimen, gedroogde abrikozen(E220), gedroogde appel(E220), gedroogde peren(E220) gekonfijte peren(peren,Glucose-Fructose siroop, Suiker, Zuurteregelaar (E330), Kleurstof (E120).
Allergenen: Sulfiet
Voedingswaarde
Vetten: | 0.0 | g/100 g |
Enkelvoudig: | 0.0 | g/100 g |
Meervoudig: | 0.0 | g/100 g |
Trans vetzuren: | 0.0 | g/100 g |
Cholestorol: | 0.0 | g/100 g |
|
Eiwit: | 3.6 | g/100 g |
|
Koolhydraten: | 52.9 | g/100 g |
Suiker: | 49.9 | g/100 g |
Suiker toegevoegd: | 0.6 | g/100 g |
Zetmeel: | 2.8 | g/100 g |
|
Natrium: | 15.8 | mg/100 g |
|
Voedingsvezels: | 13.4 | g/100 g |
|
Energie kj: | 1069 | KJ |
Energie KCal: | 253 | KCal |